Αυξητική πέους

Αυξητική πέους
Αυξητική πέους

Η επέμβαση που κάποτε ήταν θέμα ταμπού και συζητιόταν πίσω από κλειστές πόρτες, σήμερα φιγουράρει στη λίστα με τις πιο περιζήτητες στο ανδρικό κοινό.

Οι άνδρες διεκδίκησαν το αυτονόητο, το δικαίωμά τους για υγιή σεξουαλική ζωή και συνεπώς, όσοι αισθάνονται μειονεκτικά σε αυτόν τον τομέα και νιώθουν αυτήν την ανεπάρκεια να τους καταδιώκει, δεν ντρέπονται πλέον, να χτυπήσουν την πόρτα του πλαστικού χειρουργού. Η ανάγκη για αυτού του είδους τις επεμβάσεις έχει αρχίσει να ανεβαίνει σε ζήτηση, αφού η ομαλή σεξουαλική ζωή θεωρείται, σύμφωνα με πολλές έρευνες, «διαβατήριο» μακροζωίας, ενώ για πολλούς εκπροσώπους του ανδρικού φύλου το μέγεθος εξακολουθεί να μετράει, οπότε, όσοι έχουν γεννηθεί με μικρό πέος, εκλαμβάνουν το γεγονός ως ένα μεγάλο πλήγμα στον ανδρισμό τους.

Αν, λοιπόν, το χάπι που έμεινε στην ιστορία σαν το διάσημο «μπλε χάπι» με τη δραστική ουσία σιλδεναφίλη, που έλυσε το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας και απελευθέρωσε τους άνδρες δίνοντάς τους το δικαίωμα και την ικανοποίηση να μη νιώθουν «ανίκανοι», η αυξητική πέους είναι η αντίστοιχη θεραπεία της πλαστικής χειρουργικής που αποκαθιστά το ελλιπές μέγεθος και λειτουργεί γι’ αυτούς που καταφεύγουν σε αυτήν, ως μια τονωτική ένεση για την αυτοπεποίθησή τους.

Η επέμβαση είναι πολύ πιο απλή από ό,τι φαντάζονται οι περισσότεροι άνδρες και στηρίζεται στο γεγονός πως ένα σημαντικό τμήμα του πέους (περίπου το 1/3 του μεγέθους του) βρίσκεται «κρυμμένο» μέσα στην πύελο.
Για να επιτευχθεί η προώθηση της εσωτερικής αυτής μοίρας προς τα έξω και να επιμηκυνθεί το ορατό τμήμα του πέους, πρέπει να κοπούν οι σύνδεσμοι που συγκρατούν το συριγγώδες σώμα του πέους πάνω στο ηβικό οστό.
Τομές δε γίνονται πάνω στο ίδιο το πέος, αλλά στο τμήμα του εφηβαίου και η συνήθης αύξηση είναι κοντά στα δυόμισι εκατοστά σε ηρεμία, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τα πέντε. Η επέμβαση γίνεται με τοπική ή γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου μία με μιάμιση ώρα.
Αν και το άτομο που έχει υποβληθεί σε αυξητική πέους μπορεί να επιστρέψει την ίδια ημέρα σπίτι του και ύστερα από λίγες ημέρες στην εργασία, η αποχή από το σεξ επιβάλλεται για 40 ημέρες. Αμέσως μετά την επέμβαση το πέος λειτουργεί κανονικά σε ό,τι αφορά στην ούρηση και τη στύση, αφού η επέμβαση δεν επηρεάζει καθόλου αυτές τις πτυχές.

Σωτήριος Πήττας, Πλαστικός Χειρουργός

 

About the author