Μάσκες ομορφιάς

Μάσκες ομορφιάς
Μάσκες ομορφιάς

Οι μάσκες ομορφιάς είναι καλλυντικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν την όψη της επιδερμίδας και να εξαλείψουν επιφανειακές φθορές του δέρματος του προσώπου, και λιγότερο συχνά, του σώματος.

Η εβδομαδιαία χρήση τους-συνήθως 2 με 3 φορές την εβδομάδα, χαρίζει στο δέρμα, μια πιο νεανική, ξεκούραστη και λαμπερή όψη. Όχι τυχαία, άλλωστε, χρησιμοποιούνται στα κέντρα ομορφιάς, κυρίως από τις γυναίκες που θέλουν να διατηρούν ένα δέρμα λαμπερό και να αισθάνονται-γιατί όχι- και πιο νέες και όμορφες.

Για να πείσουμε, όμως, και τους πιο δύσπιστους κριτές, οι μάσκες προσώπου δεν είναι μόνο κάτι επιφανειακό που έχει φτιαχτεί για να ικανοποιεί τη ματαιοδοξία των γυναικών, αλλά είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας μελέτης με βάση τον τύπο του δέρματος, για τον οποίο προορίζεται, καθώς και της αποτελεσματικότητας των συστατικών της.
Η αποτελεσματικότητα των συστατικών εξαρτάται από το σωστό συνδυασμό των δραστικών ουσιών, που περιέχονται στη “συνταγή”. Οι μάσκες προσώπου μπορεί να έχουν δράση ενυδατική, αντιοξειδωτική, καθαριστική, αναζωογονητική, θρεπτική και πολλές άλλες δράσεις ακόμη.
Από φαρμακευτικής άποψης, οι μάσκες προσώπου αποτελούνται από μια βάση, στην οποία ενσωματώνεται το μίγμα των δραστικών ουσιών. Η βάση της κρέμας τις περισσότερες φορές είναι ο μπετονίτης, μία ουσία που προέρχεται από τις ηφαιστειακές στάχτες, περιέχει πάνω από 70 ιχνοστοιχεία και είναι συμβατή με πάρα πολλές ουσίες. Ως επί το πλείστον, απορροφώντας μια ικανή ποσότητα νερού, μετατρέπεται εύκολα σε μια κολλώδη, παχύρρευστη μάσκα, έτσι ώστε να διευκολύνεται η εφαρμογή της στο δέρμα.

Γιατί να χρησιμοποιήσουμε μια μάσκα προσώπου!
Οι μάσκες προσώπου προτιμώνται τόσο για το άμεσο αποτέλεσμά τους, όσο και για τη διάρκειά του.
Η ιδανική μάσκα προσώπου θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε κάποιες στοιχειώδεις ανάγκες της επιδερμίδας όπως:
Να ενυδατώνει σε βάθος τις ξηρές, αφυδατωμένες επιδερμίδες.
Να προστατεύει το δέρμα από τις εξωτερικές επιθέσεις (ρύπανση, καιρικές συνθήκες).
Να προσφέρει ελαστικότητα στο δέρμα του προσώπου.
Να καθαρίζει σε βάθος.
Να τονώνει τη μικροκυκλοφορία.
Να ευνοεί τη διείσδυση των δραστικών ουσιών της μάσκας στην επιδερμίδα.
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα αμέτρητα οφέλη που προσφέρουν οι μάσκες προσώπου.

Τρόπος χρήσης
…Πριν την εφαρμογή
Οι μάσκες προσώπου πρέπει να εφαρμόζονται σε δέρματα καθαρά και στεγνά: κάθε ίχνος μακιγιάζ θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί με ειδικό καθαριστικό και να έχει ξεπλυθεί με νερό. Πριν εφαρμόσουμε, λοιπόν, μια μάσκα προσώπου, θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στον καθαρισμό της επιδερμίδας μας.

…Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής
Η μάσκα εφαρμόζεται είτε με πινέλο είτε με τις άκρες των δακτύλων μας ξεκινώντας από το μέτωπο, για να φτάσει στη συνέχεια μέχρι το λαιμό και όλο το πρόσωπο, την περίμετρο των ματιών και των χειλιών.
Κατά τη διάρκεια της αναμονής της μάσκας (συνήθως 15’-20’) θα ήταν καλό να τοποθετούσαμε γύρω από τα μάτια βαμβάκια εμποτισμένα με χαμομήλι που έχει αποσυμφορητική δράση ή λοσιόν προσώπου ή τις γνωστές φέτες από αγγούρι, που βελτιώνουν τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.
Θα συμβουλεύαμε, επίσης, όσο δύσκολο και αν είναι στους γρήγορους ρυθμούς που ζούμε, όταν εφαρμόζουμε τη μάσκα να χαλαρώνουμε και να αφιερώνουμε λίγο χρόνο στον εαυτόν μας. Με αυτόν τον τρόπο θα επωφελείται και θα λάμπει όχι μόνο η όψη μας, αλλά και η ψυχή μας!

…Μετά την εφαρμογή
Μόλις περάσει ο χρόνος εφαρμογής της μάσκας, αφαιρείται με άφθονο νερό, ενώ ό,τι υπολείμματα, τυχόν, υπάρχουν μπορούν να αφαιρεθούν με ένα βαμβάκι.
Για να επωφεληθούμε, πλήρως, από τα δραστικά συστατικά της μάσκας, καλό θα ήταν, αφού την αφαιρέσουμε, να εφαρμόσουμε ένα γενναιόδωρο στρώμα κρέμας (ενυδατικής ή αντιρυτιδικής), για να διατηρήσουμε το αποτέλεσμά της για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Κατερίνα Φυλακτίδου, Φαρμακοποιός

About the author