Μη επεμβατικό «λίφτινγκ» με νήματα και άλλες θεραπείες αντιγήρανσης

Μη επεμβατικό «λίφτινγκ» με νήματα και άλλες θεραπείες αντιγήρανσης
Μη επεμβατικό «λίφτινγκ» με νήματα και άλλες θεραπείες αντιγήρανσης

Ένα νέας μορφής ενέσιμο lifting με νήματα PDO, βοηθά στην ανόρθωση του δέρματος και τη βελτίωση του οβάλ του προσώπου με φυσικό και ασφαλή τρόπο.

Πρόκειται για μια μορφή ενέσιμου lifting κατευθυνόμενης κολλαγονογέννησης. Με την ένθεση των βιοαπορροφήσιμων νημάτων PDO (υποδερμικά) ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του δέρματος.

Ανάμεσα στα πολλά πλεονεκτήματα του lift κολλαγόνου, είναι η σύντομη διάρκεια της εφαρμογής, δεν αφήνει τομές ή ουλές, δεν χρειάζεται νοσηλεία, το αποτέλεσμα είναι άμεσο και έχει διάρκεια. Επίσης, το υλικό που χρησιμοποιείται είναι πλήρως απορροφήσιμο και απόλυτα ασφαλές.
Τα νήματα PDO (πολυδιοξανόνη) είναι απορροφήσιμα και αποτελούνται από συνθετικό, βιοαπορροφήσιμο υλικό. Όταν αποδομούνται, βοηθούν τον ιστό να αυτοεπιδιορθωθεί, στηρίζοντάς τον ταυτόχρονα, ώστε να ανορθωθεί και να σταθεροποιηθεί στο σωστό σημείο, ενάντια στη βαρύτητα.
Τα σημεία που μπορεί να γίνει η εφαρμογή είναι το οβάλ του προσώπου, ο λαιμός, οι περιοχές πλαγίως του ματιού ή κάτω από το μάτι. Ενώ στο σώμα, μπορεί να εφαρμοστεί στην κοιλιά (κάτω, άνω και πλάγια), στο στήθος, στην περιοχή του ντεκολτέ. Στα πόδια, στους μηρούς (μπροστά εσωτερικά, πίσω εσωτερικά), στους γλουτούς, καθώς και στα μπράτσα.

Οι ποσότητες και οι διαστάσεις των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν, διαφοροποιούνται και εξατομικεύονται, ανάλογα την περίπτωση.
Μετά την εφαρμογή με τα νήματα PDO, βλέπουμε ένα ποσοστό του τελικού αποτελέσματος, ενώ, καθώς περνάει ο καιρός, αυτό συνεχώς βελτιώνεται με συνολική διάρκεια, που υπολογίζεται στα δύο χρόνια περίπου.

Εκτός, βέβαια, από τη νέα αυτήν εφαρμογή, έχουμε και τις γνωστές ενέσιμες μεθόδους αντιγήρανσης να ενισχύουν την προσπάθεια για νεανική όψη και βελτίωση της εικόνας του προσώπου.

Microbotox: Νέα εφαρμογή του botox για πρόσωπο και λαιμό

Το microbotox αποτελεί μια νέα εφαρμογή του botox, που μπορεί να εφαρμοστεί είτε στο μέτωπο, είτε στον λαιμό. Χρησιμοποιείται ειδική δοσολογία τού ήδη γνωστού υλικού και με ειδική τεχνική του γιατρού, χρησιμοποιώντας πολύ λεπτή βελόνα – ίδια με της μεσοθεραπείας- και με πολλές μικρές εγχύσεις, έτσι ώστε το υλικό να τοποθετηθεί επιφανειακά στο μυ.

Η εφαρμογή του microbotox στην περιοχή του μετώπου έχει, ως αποτέλεσμα, να εξαφανίζονται οι ρυτίδες, να βελτιώνεται η όψη του δέρματος, διατηρώντας, όμως, τη φυσική κινητικότητά της.
Η αποτελεσματικότητά του γίνεται περισσότερο εμφανής στην περιοχή του λαιμού, όπου μπορεί να βοηθήσει το περίγραμμά του, βελτιώνοντας παράλληλα την πιθανή χαλάρωση, που μπορεί να υπάρχει, και προσφέροντας καλύτερο σχήμα στον λαιμό. Επίσης βοηθά να εξαφανιστούν οι οριζόντιες ρυτίδες και να βελτιωθεί η όψη του δέρματος.
Το microbotox πραγματοποιείται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού σε σύντομο χρόνο και η ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές της. Το αποτέλεσμα διαρκεί 5 – 6 μήνες.
Νεανική όψη με Botox
Όσο μεγαλώνουμε σε ηλικία, το δέρμα μας αρχίζει να δείχνει τα σημάδια της δράσης της βαρύτητας, της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία και της χρόνιας κίνησης των μυών του προσώπου, με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει την ελαστικότητά του και να εμφανίζονται ρυτίδες. Το botox, μια φυσική επεξεργασμένη πρωτεΐνη, που δρα πάνω στο μυ, αναστέλλει τη μετάδοση του νευρικού ερεθίσματος και εμποδίζει τις συσπάσεις. Απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες ανεξαρτήτου ηλικίας, σε μια περίοδο της ζωής τους, κατά την οποία εμφανίζονται οι ρυτίδες έκφρασης, ενώ η κούραση γύρω από την περιοχή των ματιών και του μετώπου είναι πλέον ορατή. Η θεραπεία με botox είναι μια ακίνδυνη, μη επεμβατική εφαρμογή, αφού η ποσότητα του φαρμάκου που χρησιμοποιείται είναι αμελητέα και απόλυτα ελεγχόμενη.

Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά και περιλαμβάνει λεπτές ενέσεις στην περιοχή του μεσόφρυου, του μετώπου ή των ματιών, οι οποίες ακινητοποιούν τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες. Κατόπιν, συνεχίζετε κανονικά τις δραστηριότητες σας, αφού η θεραπεία δεν αφήνει ίχνη και δεν απαιτεί συγκεκριμένες προφυλάξεις μετά την εφαρμογή της. Τις επόμενες ημέρες παρατηρείται σταδιακή μείωση των ρυτίδων έκφρασης και τα αποτελέσματα διαρκούν για περίπου 6 με 8 μήνες.

«Γέμισμα Ρυτίδων» με Υαλουρονικό
Το υαλουρονικό οξύ κατέχει έναν σημαντικό ρόλο στο δέρμα, και λειτουργεί με την προσέλκυση και τη δέσμευση του νερού. Με αυτόν τον τρόπο, βελτιώνει την ελαστικότητα και μπορεί να προσφέρει ένα πιο φρέσκο και φυσικό τόνο στο δέρμα.
Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του μπορεί να βελτιωθεί με την τοποθέτηση μικρής ποσότητας του ενέσιμου υλικού αραιωμένου, με τη μορφή μεσοθεραπείας, στα πιο επιφανειακά δερμικά στρώματα που υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση.

Έχοντας προηγηθεί τοπική αναισθησία, ο γιατρός εγχύνει με ένεση το υλικό στην περιοχή των ρυτίδων, καλύπτοντας τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Η διόρθωση είναι άμεση, ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία όμως, υποχωρούν στη συνέχεια. Το αποτέλεσμα που προσφέρει το υαλουρονικό οξύ υποχωρεί σταδιακά μετά από 8 έως 12 μήνες, οπότε και θα χρειαστεί να γίνει επανάληψη της εφαρμογής.

Απόστολος Γαϊτάνης, Πλαστικός Χειρουργός

About the author