Πώς να διατηρήσετε νεανικό λαιμό και ντεκολτέ

Πώς να διατηρήσετε  νεανικό λαιμό και ντεκολτέ
Πώς να διατηρήσετε  νεανικό λαιμό και ντεκολτέ

Οι περισσότεροι άντρες συμφωνούν ότι ο γυναικείος λαιμός και το ντεκολτέ είναι από τα πιο θηλυκά και αισθησιακά σημεία του γυναικείου σώματος. Ωστόσο, και τα δύο αυτά σημεία έχουν την τάση να εμφανίζουν γρηγορότερα τα σημάδια της γήρανσης και είναι, ίσως, τα πρώτα σημεία που προδίδουν την ηλικία μιας γυναίκας.

Το βασικότερο, που πρέπει να θυμόμαστε, είναι να προσφέρουμε στο λαιμό μας και στο ντεκολτέ μας την ίδια περιποίηση, που προσφέρουμε και στο πρόσωπό μας, δηλαδή καθαρισμό, αντιρυτιδικές και ενυδατικές κρέμες, μάσκες.

Ποια προϊόντα χρησιμοποιούμε για την περιποίηση του λαιμού και του ντεκολτέ;

Tα καλύτερα καλλυντικά προϊόντα περιέχουν εξειδικευμένες φόρμουλες που τονώνουν και ενισχύουν τη φυσική ανανέωση των κυττάρων, προκαλώντας τελικά σύσφιγξη στην περιοχή. Η λεπτόρρευστη υφή τούς επιτρέπει εύκολη εφαρμογή και γρήγορη απορρόφηση, χωρίς ίχνη λιπαρότητας.

Ακολουθούμε σε καθημερινή βάση ένα πρόγραμμα ομορφιάς, που περιλαμβάνει καθαρισμό, θρέψη, προστασία και ενυδάτωση, για να διατηρήσουμε μέσα στο χρόνο την ποιότητα του δέρματός μας αναλλοίωτη.

Η περιοχή του λαιμού έχει περιορισμένο αριθμό σμηγματογόνων αδένων, πράγμα που σημαίνει ότι αφυδατώνεται εύκολα. Η ενυδάτωση διατηρεί την ευλυγισία της επιδερμίδας και βοηθά στη μείωση των ρυτίδων. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, είτε το ίδιο προϊόν, που έχουμε για το πρόσωπο, είτε εξειδικευμένα προϊόντα λαιμού και ντεκολτέ. Ο λαιμός και το ντεκολτέ είναι οι πιο «δύσκολες» περιοχές, γιατί έχουν μικρότερο ποσοστό λίπους και είναι τα πιο επιρρεπή σημεία του σώματος στη χαλάρωση. Έτσι, ψάχνουμε για συστατικά που στοχεύουν σε επαναπύκνωση του δέρματος. Είναι καλό να εφαρμόζουμε σε καθημερινή βάση σφιγκτική κρέμα που ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Στο λαιμό απλώνουμε μικρή ποσότητα και χρησιμοποιώντας τις παλάμες μας εναλλάξ, κάνουμε απαλό μασάζ με ανοδική φορά, μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα. Στο ντεκολτέ απλώνουμε μικρή ποσότητα κρέμας και τοποθετούμε την αριστερή παλάμη στο κέντρο του ντεκολτέ και πιέζουμε το δέρμα, μέχρι το δεξιό ώμο, μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τη δεξιά παλάμη προς τον αριστερό ώμο.
Εκτός από την καθημερινή περιποίηση του δέρματος με κρέμες, είναι πολύ σημαντική η απολέπιση για το δέρμα του λαιμού και του ντεκολτέ.
Προτιμούμε ένα ήπιο προϊόν απολέπισης και κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ, για να τονώσουμε την κυκλοφορία του αίματος. Δεν ξεχνάμε φυσικά, έναν από τους πιο βασικούς κανόνες αντιγήρανσης, την αντηλιακή προστασία. Η εντατική χρήση αντηλιακού δίνει παράταση στη νεότητα και συμβάλλει στην αποφυγή πανάδων και φωτογήρανσης.
Μερικές ασκήσεις μπορούν να διατηρήσουν νεανικό το λαιμό σας.

Καθίστε σε μια καρέκλα διατηρώντας την πλάτη σας ίσια και γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω, έτσι ώστε να κοιτάτε προς το ταβάνι. Κρατώντας τα χείλη κλειστά, κάντε την κίνηση σαν να μασάτε τσίχλα. Θα νιώσετε τους μυς του λαιμού σας να ενεργοποιούνται. Επαναλάβετε 20 φορές.
Καθίστε και πάλι στην ίδια στάση με το κεφάλι προς τα πάνω και τα χείλη ενωμένα. Σουφρώστε τα χείλη σας σαν να προσπαθείτε να φιλήσετε το ταβάνι και τεντώστε τα, όσο μπορείτε περισσότερο προς τα επάνω. Μετρήστε μέχρι το 10 διατηρώντας τα χείλη σας έτσι, κι έπειτα χαλαρώστε και επαναφέρετε το κεφάλι σας σε φυσιολογική θέση, κοιτώντας μπροστά. Επαναλάβετε 5 φορές όλη τη διαδικασία.

Extra tips
Πολύτιμες συμβουλές:

Αποκτήστε τη συνήθεια να χρησιμοποιείτε μόνον ένα μαξιλάρι κατά τη διάρκεια του ύπνου και μάλιστα όσο γίνεται πιο χαμηλό. Εάν μπορείτε χωρίς καθόλου μαξιλάρι, ακόμη καλύτερα, ώστε να αποφεύγετε τις ζάρες στο λαιμό.

Αποφύγετε τη χρήση make up στο λαιμό και την περιοχή του ντεκολτέ. Εάν η χρωματική διαφορά από το πρόσωπο στο λαιμό είναι έντονη, προφανώς έχετε επιλέξει λάθος απόχρωση makeup στο πρόσωπο.

Κατερίνα Κωσταβασίλη
Φαρμακοποιός

About the author