Σπιτικές μάσκες προσώπου.

Σπιτικές μάσκες προσώπου.
Σπιτικές μάσκες προσώπου.

Πολλοί άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, πιστεύουν ότι χρησιμοποιώντας μόνον την κρέμα ημέρας τους, έχουν καλύψει τις ανάγκες του προσώπου τους. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει!

Για να έχουμε υγιές δέρμα, θα πρέπει αρχικά να μάθουμε σε ποια βασική κατηγορία δέρματος ανήκουμε, δηλαδή, αν έχουμε μεικτό, λιπαρό ή ξηρό.

Στη συνέχεια, για να μιλήσω κάνοντας μια γενική περιγραφή, πρέπει να εντοπίσουμε σε βάθος τις ανάγκες του δέρματός μας, δηλαδή, αν έχουμε ακμή, ρυτίδες, χαλάρωση ή υπάρχει αφυδάτωση κλπ. Έτσι με τη σωστή διάγνωση θα καταφέρουμε με απλές καθημερινές κινήσεις, χωρίς κόπο και κόστος, να απολαύσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι ένα υγιές δέρμα!!!
Αρχικά, θα μιλήσουμε για τη σωστή περιποίηση του προσώπου, κάνοντας μια γενική περιγραφή στα προϊόντα που είναι απαραίτητα και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί λεπτομερώς, η δημιουργία ‘’μάσκας’’, ένα προϊόν αναγκαίο για την υγεία του δέρματος.

Βήμα-βήμα ο απαραίτητος καθημερινός καθαρισμός

Κάθε πρωί, είναι απαραίτητο να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με ένα καθαριστικό προϊόν σε μορφή γαλακτώματος ή σαπουνιού, στη συνέχεια εμποτίζουμε ένα βαμβάκι με λοσιόν και ταμπονάρουμε όλο το πρόσωπο, τέλος απλώνουμε στην περιοχή γύρω από τα μάτια την κρέμα ματιών και σε ολόκληρο το πρόσωπο, το λαιμό και τον αυχένα την κρέμα ημέρας μας! Αυτό θεωρείται μια καθημερινή συνήθεια που αφαιρεί μόνο 5’( λεπτά) από το χρόνο μας!!
Δεν αρκεί όμως μόνον αυτό, για να έχουμε ένα υγιές δέρμα, θα πρέπει 1 με 2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα τις ανάγκες του δέρματος, να κάνουμε πίλινγκ και μάσκα!!

Στο ερώτημα «Πόσο αναγκαία είναι η τοποθέτηση μάσκας για την υγεία του δέρματος;», την απάντηση θα τη δώσετε μόνοι σας διαβάζοντας τα παρακάτω…
Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί:
“Γιατί το πρόσωπό μου με τραβάει, ενώ χρησιμοποιώ κρέμα ημέρας;”
“Γιατί το δέρμα μου δείχνει τόσο θαμπό;”
“Τι θα κάνω με τα σπυράκια;”
“Τι μπορώ να κάνω με τις ρυτίδες;”
Και άλλα τόσα ερωτήματα που μπορείτε μόνοι σας, ουσιαστικά χωρίς μεγάλο κόστος και ιδιαίτερο κόπο, με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας, να δώσετε λύση στο πρόβλημά σας, και η λύση είναι η «μάσκα»..!!
Η «μάσκα» είναι ένα προϊόν που διαδραματίζει, ίσως, τον σημαντικότερο ρόλο στην καλή υγεία του δέρματος, βρίσκεται στο μέσο της αλυσίδας της σωστής περιποίησης του προσώπου. Τη χρησιμοποιούμε 1 με 2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες μας και είναι το προϊόν που βοηθάει να εισχωρήσουν καλύτερα στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος τα υπόλοιπα βασικά προϊόντα (λοσιόν, κρέμα ματιών και κρέμα προσώπου). Υπάρχουν πολλών ειδών μάσκες. Θα σας παρουσιάσω 5 από τις πιο σημαντικές!!

«ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ»
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα δέρμα είναι η αφυδάτωση και την εντοπίζουμε πρώτον, όταν νιώθουμε το δέρμα μας να μας τραβάει, παρ’ όλο που χρησιμοποιούμε ενυδατική κρέμα και δεύτερον μπορούμε να το αντιληφθούμε, αν με μια μπατονέτα πιέσουμε το μάγουλό μας και περιμετρικά σχηματίζονται λεπτές γραμμές, τότε χρειαζόμαστε άμεσα ενυδάτωση!
Αυτή η μάσκα λοιπόν, είναι για σούπερ ενυδάτωση και τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι:
Μισή μπανάνα, μισό αγγουράκι, 1 κουταλιά ζάχαρη, 1 κουταλιά γιαούρτι και λίγο ελαιόλαδο. Αφού τα ανακατέψουμε πολύ καλά και γίνει μια ωραία πάστα, την τοποθετούμε για 5’ λεπτά στο ψυγείο. Μέχρι να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας η μάσκα μας είναι έτοιμη. Την απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο και κοντά στα μάτια, την αφαιρούμε μετά από 25’ λεπτά με χλιαρό προς κρύο νερό!!!
«ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΑΜΜΕΣΗ ΣΥΣΦΙΞΗ»
Αυτή είναι μια μάσκα που τη χρησιμοποιούμε στην κυριολεξία, όταν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε, γιατί κάνει άμεση σύσφιξη και όσο και αν φαίνεται απίστευτο, αυτό θα το επιτύχουμε με:
2 ασπράδια αυγού και 1 κουταλιά μέλι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα ασπράδια και μετά προσθέτουμε το μέλι και απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό μας. Το αφήνουμε περίπου 10’ λεπτά με ένα τέταρτο. Θα καταλάβουμε πότε πρέπει να την αφαιρέσουμε, γιατί θα αρχίσει να μας τραβάει το δέρμα μας. Τότε λοιπόν την αφαιρούμε με χλιαρό νερό. Η διαφορά θα είναι αισθητή!!!

«ΜΑΣΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ»
Είναι από τις σημαντικότερες μάσκες και χρησιμοποιείται σε όλα τα δέρματα. Έχει την ιδιότητα να καθαρίζει σε βάθος, να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και να βοηθάει στη λείανση των ρυτίδων. Για να τη φτιάξουμε χρειαζόμαστε:
4 φράουλες (αν δεν έχουμε, λόγω εποχής, βάζουμε λίγο άργιλο), 2 κουταλιές γιαούρτι και μισό κουταλάκι λεμόνι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και απλώνουμε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο. ΠΡΟΣΟΧΗ όχι κοντά στα μάτια. Την αφήνουμε 20΄ λεπτά και αφαιρούμε με χλιαρό νερό.
«ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΔΕΡΜΑΤΑ  ΜΕ ΑΚΜΗ»
Αυτή είναι από τις πιο δύσκολες μάσκες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραβλέψουμε τον ειδικό, που είναι ο δερματολόγος. Όμως σας προτείνω αυτήν τη μάσκα που μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε άφοβα, γιατί είναι από καθαρά φυσικά συστατικά και δεν προκαλούν κανένα απολύτως πρόβλημα, εκτός αν υπάρχει αλλεργία, που εκεί απλά αποφεύγουμε να βάλουμε το συγκεκριμένο υλικό.

Γι’ αυτήν τη μάσκα χρειαζόμαστε:
Μισή ντομάτα, 1 κουταλάκι λεμόνι, 1 κουταλιά μέλι, μισή κουταλιά γιαούρτι, μισό κουταλάκι ελαιόλαδο και στη μύτη του κουταλιού σόδα.
Τα κάνουμε όλα μαζί ένα μείγμα και το τοποθετούμε σε όλο το πρόσωπο. Την αφήνουμε για ένα τέταρτο με 20’ λεπτά και αφαιρούμε με χλιαρό προς κρύο νερό.
«ΜΑΣΚΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ»
Αυτή η μάσκα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και σε βιταμίνες, ό,τι ακριβώς χρειάζεται το δέρμα μας, για να αντιμετωπίσει τα σημάδια του χρόνου και το μόνο που χρειαζόμαστε γι’ αυτό είναι:
Μισή μπανάνα, 2 κουταλιές κακάο, μισό κουταλάκι μέλι, μισή κουταλιά γάλα και λίγες σταγόνες λεμόνι.
Αφού λοιπόν τα ανακατέψουμε όλα μαζί, τα απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο, όχι όμως πολύ κοντά στα μάτια και το αφαιρούμε μετά από ένα τέταρτο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και μην ξεχνάτε πως δε χρειάζεται ούτε πολύς κόπος ούτε πολύ κόστος, για να έχουμε ένα υγιές δέρμα, όλα είναι στο χέρι μας!!!!

Σταυρούλα Σκαντζίκα, Αισθητικός

About the author