ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Αθηνά Οικονομάκου: «Δεν πίστεψα την πρόταση γάμου»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Αθηνά Οικονομάκου: «Δεν πίστεψα την πρόταση γάμου»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Αθηνά Οικονομάκου: «Δεν πίστεψα την πρόταση γάμου»

Βάσω Ασμανίδου

 

Η Αθηνά Οικονομάκου είναι μια από τις πιο όμορφες Ελληνίδες ηθοποιούς. Επιτυχημένη και πάντα δίνοντας το κάτι παραπάνω στους ρόλους της, επέλεξε για λίγο διάστημα να αφήσει την αγάπη της για την υποκριτική και το σανίδι για να χαρεί το σύζυγό της, Φίλιππο Μιχόπουλο, και το γιο τους. Με το σύντροφό της, όπως αποκαλύπτει στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, παντρεύτηκαν τρεις φορές: Για την πρώτη, δεν ανέφερε το μέρος, όμως μίλησε για τους δύο άλλους γάμους της στη Λακωνία και τη Μύκονο. Ανέφερε, χαρακτηριστικά: «Δεν θυμάμαι τίποτα από το γάμο μου», τονίζοντας πως το άγχος που ένιωθε, έφυγε με αποτέλεσμα να ζήσει ελεύθερα τις πιο ευτυχισμένες της στιγμές με τον σύντροφό της. Παράλληλα, όμως, μίλησε και για την επιστροφή της στον Alpha ως Φαίη στη σειρά «Έλα στη Θέση Μου».

 

 

Συγχαρητήρια για το γάμο σας. Θυμάμαι, είχατε γράψει: «Εύχομαι να παντρευτείτε και εσείς τον άντρα σας τρεις φορές».

 

«Ναι, το είχα γράψει. Δεν χορταίνω να βλέπω τον άντρα μου και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό».

 

Αν δεν ήσασταν έγκυος, όταν κάνατε τον πρώτο γάμο, θα θέλατε να κάνετε θρησκευτικό γάμο; Θα θέλατε έναν γάμο ανοιχτό με νυφικό, αν δεν ήσασταν έγκυος; Αυτό ήταν αρχικά το όνειρό σας;

«Δεν ήθελα γενικά να κάνω ποτέ έναν θρησκευτικό γάμο. Ποτέ δεν με αφορούσε ο γάμος. Αυτή είναι η αλήθεια. Τελικά, τον έκανα. Ευτυχώς, ήταν ένας υπέροχος γάμος, έτσι όπως τον έζησα εγώ από την πλευρά μου σαν νύφη. Διαφορετικά, πιστέψτε με, η ταλαιπωρία του να κάνεις θρησκευτικό γάμο είναι τόσο μεγάλη που, κατά τη διάρκειά του, αναρωτιόμουν πολλές φορές γιατί είχα μπει σε αυτή τη διαδικασία».

 

Εννοείτε, φανταζόμαστε, για τη δεξίωση, γιατί ο γάμος σαν μυστήριο είναι μια σύντομη διαδικασία. Τι σας κούρασε;

«Όλα, όλα. Οι καλεσμένοι, οι προσκλήσεις να είναι έτοιμες, τα φαγητά, οι μπομπονιέρες, τι θα κάνουμε με τον στολισμό. Τα πάντα. Είναι τρελά έξοδα. Είναι όλο ένα πράγμα που λέω στον εαυτό μου, δεν ξέρω για ποιο λόγο το χρειαζόμουν αφού με τον πολιτικό ήμουν πολύ καλά. Δεν χρειαζόμουν κάτι άλλο. Τελικά, όμως, ήταν τόσο υπέροχη εκείνη η μέρα και η βραδιά που όχι μόνο το ευχαριστήθηκα, είμαι πολύ χαρούμενη που το έζησα. Επίσης, η αλήθεια είναι πως ενώ πίστευα ότι δεν θα έχει καμία διαφορά και δεν έχει κανένα νόημα που το κάνουμε γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά μου, ωστόσο αυτό που νιώθεις μέσα σου μετά τον θρησκευτικό γάμο σαν ζευγάρι είναι κάτι διαφορετικό, κάτι πειραγμένο, κάτι μαγικό».

 

Μιλήστε μας γι’ αυτό το κάτι μαγικό που νιώσατε μετά το θρησκευτικό γάμο σας.

«Είναι μια πολύ μικρή λεπτομέρεια που αλλάζει, που δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις τι είναι ακριβώς, τι είναι αυτό που αλλάζει και να πεις για παράδειγμα, είναι αυτό που νιώθω. Δεν ξέρω, είναι κάτι μέσα μου που έχει αλλάξει. Νιώθω λίγο διαφορετικά, λίγο πιο δεμένη με τον σύντροφό μου, λίγο πιο ένα, λίγο πιο οικογένεια».

 

Όταν γεννήσατε το μωρό σας, εκείνη τη στιγμή, δεν ήσασταν μια πραγματική οικογένεια;

«Ήμασταν. Τώρα σαν να επισφραγίστηκε. Κάτι έγινε. Άλλαξε πάλι αυτό».

 

Η μητέρα σας, γνωρίζοντας πως λέτε αυτά, δεν πιστεύετε ότι θα αναρωτιέται για τον κύκλο ζωής που κάνουν τα παιδιά; Δηλαδή, από την επανάσταση στην εφηβεία μέχρι και τη δημιουργία οικογένειας;

«Η μαμά μου, ακριβώς επειδή είναι κλασική μητέρα, μου λέει πάντα: “Στα έλεγα εγώ. Δεν στα έλεγα;”. Και ειδικά όταν έκανα το παιδί, άλλαξε όλη η κατάσταση με τη μητέρα μου και άρχισα να την καταλαβαίνω. Αυτό που σου λένε οι γονείς πως όταν γίνεις μάνα, τότε θα με καταλάβεις, είναι ακριβώς αυτό. Δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό που έχει ειπωθεί με τα χρόνια και μας έχει ακολουθήσει τις κόρες».

 

Θα ήθελα να γυρίσετε πίσω το χρόνο, τότε που πραγματικά είπατε στη μητέρα σας και την οικογένειά σας γενικότερα «γεια σας, πάω Αθήνα». Τότε που της είπατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός.

«Εγώ ξεκίνησα για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Πέρασα στο πανεπιστήμιο και θα ερχόμουν Αθήνα. Ήταν και ο αδερφός μου στην Αθήνα. Είχα συγγενείς εδώ και φίλες που ήταν ήδη στην πρωτεύουσα, καθώς ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερές μου. Δηλαδή, εγώ έφευγα για την πρωτεύουσα πηγαίνοντας κάπου πολύ τακτοποιημένα. Η μητέρα μου, άλλωστε, ήθελε μόλις τελειώσω το σχολείο να ανοίξω τα φτερά μου. Στην πορεία μου βγήκε η υποκριτική. Δεν ήταν κάτι προγραμματισμένο. Και, όπως το έχω ζήσει, πρόκειται για μια τρέλα. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορώ από τώρα να φανταστώ την επανάσταση του γιου μου. Μπορεί το παιδί μου να είναι μόλις λίγων μηνών, αλλά καταλαβαίνω απόλυτα τους γονείς μου για τη στάση τους και την προσοχή τους απέναντί μου».

 

Πώς βιώνετε το ρόλο της μητέρας;

«Νομίζω ότι είμαι δύο Αθηνές. Ο ένας είναι ο ρόλος της μαμάς μου, της Γιωργίας, και κάνω ακριβώς τα ίδια με τη μαμά μου. Και, ταυτόχρονα, είμαι η άλλη Αθηνά, που είμαι από πάνω, και λέω “τι κάνεις; Εσύ δεν θα το έκανες ποτέ αυτό”. Είναι μια κόντρα της μικρής Αθηνάς με τη μεγάλη στο ρόλο της μητέρας. Παλεύουν αυτές οι δύο, γιατί, όπως καταλαβαίνετε, οι μνήμες και οι καταγραφές είναι δύσκολο να ξεχαστούν. Δεν μπορώ να τις αποφύγω. Είναι δύσκολα, αλλά είναι πολύ ωραία εμπειρία».

 

Τον ένα γάμο τον κάνατε στη Λακωνία και τον άλλο γάμο τον κάνατε στη Μύκονο. Είχε να κάνει με το ότι το κάθε μέρος σας συνδέει με μνήμες, με ωραίες σας στιγμές; Με τον τρόπο που μεγαλώσατε με την οικογένειά σας;

«Προφανώς και ξεκινάει από εκεί. Δηλαδή, δεν παντρευτήκαμε στην Καρδίτσα, τον κάναμε στη Λακωνία. Θα μπορούσαν να περιμένουν όλοι ότι θα παντρευόμασταν αλλού. Αλλά θέλαμε τους καλεσμένους δίπλα μας, που δεν θα μπορούσαν να μας ακολουθήσουν».

 

Αυτό φυσικά ισχύει για τον θρησκευτικό, στον πολιτικό, όμως;

«Ναι, εντάξει, αλλά και η Λακωνία δεν είναι δίπλα. Δεν τον κάναμε και στην Αθήνα. Η Λακωνία επιλέχθηκε γιατί θέλαμε λίγο πιο επαρχία και το μέρος το δικό μου ταιριάζει πολύ. Τη Μύκονο την ανέλαβε ο σύζυγός μου. Εγώ δεν είχα καμία ανάμειξη σε αυτό. Το είχε πάρει πολύ πάνω του γιατί λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας με το ξενοδοχειακό συγκρότημα, έχουν κάνει πολλούς γάμους. Είχε την εμπειρία της οργάνωσης γάμων και γι’ αυτό το πήρε όλο πάνω του».

 

Δηλαδή, δεν σας έκανε πρόταση γάμου;

«Μου έκανε πρόταση γάμου πριν μείνω έγκυος. Η πρόταση γάμου ήταν εκείνη την στιγμή. Ήταν κάτι που δεν το πίστεψα, γιατί γέλαγα. Θυμάμαι, είχα πει στον άντρα μου “δεν μου κάνεις πλάκα, θα πάρω τώρα τον πατέρα μου. Αφού μου το είπες, δεν μπορείς να το πάρεις πίσω”. Δεν το πίστεψα. Ήταν κάτι μαγικό. Γενικότερα, όμως, δεν ήταν στα σχέδιά μου ο γάμος. Ήθελα κάποια στιγμή να παντρευτώ. Η σχέση μας οδηγούσε προς τα εκεί. Ήμασταν σε φάση να κάνουμε οικογένεια και παιδί. Στα πολύ τυπικά ήμασταν και οι δύο αντίθετοι. Ποτέ δεν ήμουν το κορίτσι που ήθελε να παντρευτεί».

 

Πώς ήταν ο γάμος σας στη Μύκονο;

«Θυμάμαι, έκανε πολύ κρύο. Φύσαγε συνεχώς. Να σας πω, όμως, την αλήθεια, ότι από το σημείο του πρώτου χωρού και μετά έχω απώλεια μνήμης. Δεν θυμάμαι τίποτα. Όταν τελείωσε η δεξίωση, την άλλη μέρα, έλεγα στους φίλους μου “παιδιά, δεν πέταξα την ανθοδέσμη”. Και μου απαντούσαν ότι το είχα κάνει και την έπιασε μια φίλη μας. Δεν είχα πιει, αλλά από τη χαρά μου, τα ξέχασα όλα. Μου έφυγε το άγχος. Το μωρό, φυσικά, το είχαμε μαζί μας στο μυστήριο και είχαμε παρακαλέσει οι καλεσμένοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην ανέβει κάποιο πλάνο με το παιδί. Ευτυχώς, το καταφέραμε και αυτό».

 

Πότε θα γίνουν τα βαφτίσια του παιδιού σας;

«Μέσα στο 2019 θα βαφτίσουμε το παιδάκι μας. Να χρονίσουμε πρώτα».

 

Η δουλειά σας έλειψε καθόλου;

«Μου έλειψε πολύ η δουλειά μου. Γι’ αυτό έχω επανέλθει. Έχω κάνει, ήδη, κάποια γυρίσματα για το “Ελα στη θέση μου”. Ήθελα να γίνει το παιδί μου 7 μηνών. Ξέρετε, τα μηνύματα που έλαβα στα social media για το αν επιστρέφει και πότε η Φαίη, ήταν πάρα πολλά. Αγαπώ το ρόλο μου στη σειρά και περνάω καλά. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

About the author