Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 στη Δαλαμανάρα Άργους, στο χώρο εκδηλώσεων Royal Pantazis. Διοργανώθηκε από το περιοδικό «Σύμβουλος Υγείας», με τη συμμετοχή των συνεργαζόμενων φαρμακείων του Άργους και του Ναυπλίου. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν τα φαρμακεία:

Γ. Λεονάρδος & ΣΙΑ ΟΕ
Γεωργοπούλου Ευαγγελία
Διαμαντής Ευστράτιος & ΣΙΑ ΟΕ
Καπόγιαννης Κων/νος – Κωστοπούλου Θεοδώρα
Κόλλια Ελένη
Μητροσύλη Γεωργία
Μπόμπος Θανάσης
Παπαϊωάννου Δήμητρα & ΣΙΑ ΟΕ
Σ.Φ. Κόλιας Κων/νος & Κόλια Χριστίνα
Τουρλούκη Χρυσούλα & ΣΙΑ ΟΕ

Οι ομιλητές, δύο διακεκριμένοι επιστήμονες της πόλης, η κ. Ρούσσου Βαλεντίνα, Ιατρός Παθολόγος, αναφέρθηκε στο «Διαβητικό πόδι-πρόληψη και φροντίδα», αλλά και στις «Υπογλυκαιμίες», η κ. Τούντα Δήμητρα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, ενημέρωσε για τις «Λαιμαργίες και πως θα τις αντιμετωπίσετε», δίνοντας χρήσιμες συμβουλές για ένα σωστό διαιτολόγιο. Ειδικός συνεργάτης με το περιοδικό μας έδειξε τις τεχνικές για τη σωστή αυτό-μέτρηση του σακχάρου. Τέλος, η κ. Γρίβα Πηγή, εκπρόσωπος της εταιρείας Angelini Pharma Hellas, μίλησε στο κοινό για τη σχέση του σακχαρώδους διαβήτη με τη στοματική υγεία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ρούσσου: «Ο σακχαρώδης διαβήτης κατατάσσεται στα νοσήματα διαταραχής του μεταβολισμού, είναι μια χρόνια και περίπλοκη νόσος, η οποία επηρεάζει και επηρεάζεται από όλες σχεδόν τις καθημερινές δραστηριότητες του ατόμου. Ο διαβητικός πρέπει να γνωρίζει τις συνέπειες της κακής ρύθμισης της νόσου του, ώστε να κάνει συνειδητές επιλογές για τη διαχείριση της κατάστασης. Ο ρόλος του θεράποντος ιατρού και των άλλων επαγγελματιών υγείας πέραν της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής, είναι η παροχή γνώσεων και συνεχούς ψυχολογικής υποστήριξης του ατόμου με διαβήτη, για την επίτευξη σωστής ρύθμισης και κατ΄ επέκταση την καλή σωματική υγεία και ψυχολογική ευεξία του διαβητικού ασθενούς».

Ιδιαίτερα ξεχωριστή στιγμή στο σεμινάριο ήταν οι ερωτήσεις που έθεσαν οι ασθενείς στην Ιατρό-Παθολόγο κ. Ρούσσου, αλλά και στη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο κ. Τούντα, οι οποίες απάντησαν ξεχωριστά στον καθένα και έλυσαν τις απορίες τους.

Όσον αφορά στις λαιμαργίες η κ. Τούντα επισήμανε από την αρχή του σεμιναρίου ότι: Θα συζητήσει με τον κόσμο πως πρέπει να αντιμετωπίζει την καθημερινή του διατροφή και πως θα εντάξει το διαιτολόγιό του στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής, της πυραμίδας που σύμφωνα με τις τελευταίες δεκαετίες αποτελεί πρότυπο του διατροφικού πλάνου.
Ο κύκλος των ομιλιών συνεχίστηκε με την επίδειξη του σωστού τρόπου μέτρησης του σακχάρου στο σπίτι, από ειδικό συνεργάτη του περιοδικού και ολοκληρώθηκε με την κ. Γρίβα Πηγή,  εκπρόσωπο της εταιρείας Angelini Pharma Hellas. Πλούσια δώρα  δόθηκαν στους παρευρισκόμενους, μεταξύ αυτών και προϊόντα των εταιρειών Omega Pharma Hellas και Papoutsanis.
Όπως ανέφερε ο εκδότης-φαρμακοποιός κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος: «Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τους αναγνώστες του περιοδικού,  την κ. Ρούσσου και την κ. Τούντα, για τις πολύτιμες συμβουλές που έδωσαν στον κόσμο, αλλά ένα μεγαλύτερο στους φαρμακοποιούς του Άργους και του Ναυπλίου, που μας στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις. Τα επιμορφωτικά αυτά σεμινάρια συνεχίζονται με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα και ελπίζουμε να αποτελούν πολύτιμο εργαλείο των αναγνωστών, αλλά και των συνεργαζόμενων φαρμακείων».