Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαρτίου στο Λουτράκι σε αίθουσα συνεδρίων του Club Hotel Casino Loutraki και ώρα 18:00. Διοργανώθηκε από το περιοδικό «Σύμβουλος Υγείας», των εκδόσεων «Πρόληψη-Υγεία-Ομορφιά», με τη συμμετοχή των συνεργαζόμενων φαρμακείων της Κορινθίας. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν τα φαρμακεία:

Αθανασίου Ελεονώρα
Βασιλόπουλος Ηλίας
Γαϊτανάκης Κ.Ανδρέας
Κανελλοπούλου Μαρία & ΣΙΑ ΕΕ
Κόρκας Ιωάννης
Κριεμπάρδη Αναστασία
Μαμαλούκας Γεώργιος & ΣΙΑ ΟΕ
Μαυραγάνης Κώστας & ΣΙΑ ΟΕ
Παπακυριάκος Ι. Αννίβας & ΣΙΑ ΟΕ
Πετρόπουλος Κ.Γιώργος
Πιτσούνης Ευάγγελος
Ρότα Ντάβιντ & ΣΙΑ ΟΕ
Σέρπη Ελευθερία
Τομαράς Κωνσταντίνος & ΣΙΑ ΟΕ
Λούτας Παναγιώτης & ΣΙΑ ΟΕ

Οι ομιλητές της βραδιάς, τρεις διακεκριμένοι επιστήμονες της πόλης. Ο κ. Μαρίνος Γεώργιος, Διαβητολόγος-Ενδοκρινολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στον «Διαβήτη – Διαβητικό πόδι – πρόληψη και φροντίδα», ο κ. Βραχνός Νικόλαος, Παθολόγος – Διαβητολόγος, ο οποίος ενημέρωσε για τις «Υπογλυκαιμίες και πώς να τις διαχειριστούμε» και ο κ. Συριανός Κωνσταντίνος, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γεωπόνος Επιστήμης τροφίμων και Διατροφής, ο οποίος μίλησε για τη «Διατροφική αντιμετώπιση του Διαβήτη: Νεότερα Δεδομένα».
Ειδικός συνεργάτης με το περιοδικό μας έδειξε τις τεχνικές για τη σωστή αυτό-μέτρηση του σακχάρου. Η κ. Γρίβα Πηγή, εκπρόσωπος της εταιρείας Angelini Pharma Hellas, μίλησε στο κοινό για τη σχέση του σακχαρώδους διαβήτη με τη στοματική υγεία. Η ελληνική εταιρεία Frezyderm διέθεσε στους συμμετέχοντες προϊόν περιποίησης και πρόληψης διαβητικού έλκους.

Όλα κύλησαν όπως αρχικά είχαν προγραμματιστεί και οι ομιλίες πραγματικά κέρδισαν το ενδιαφέρον του κοινού, λύνοντας όλες τις απορίες πάνω στα θέματα του διαβήτη.
Οι ομιλητές ενθουσιασμένοι για την κίνηση αυτήν του περιοδικού στην περιοχή τους, έκαναν δηλώσεις στο τοπικό κανάλι, αλλά και στις εφημερίδες της Κορινθίας αναφέροντας τα παρακάτω:

κ. Μαρίνος Γεώργιος
«Μακάρι να γίνονταν συχνά τέτοιες κινήσεις, διότι ο διαβήτης είναι μια μάστιγα και το περιοδικό «Σύμβουλος Υγείας» σαφώς έχει αναλάβει μια πολύ ωραία πρωτοβουλία, με το να ενημερώνει τον κόσμο γύρω από τη μάστιγα αυτήν, και για τις επιπλοκές που μπορεί να έχει. Το περιοδικό βοηθάει τους ασθενείς που το διαβάζουν, αλλά οπωσδήποτε και μέσα από τα φαρμακεία βρίσκει τη φυσική του πηγή. Ο κόσμος μπορεί να αναζητήσει κάποιες απαντήσεις στα πρώτα τουλάχιστον ερωτήματα, μέχρι να επισκεφθεί τον ειδικό. Δυστυχώς, ο διαβήτης είναι ένα ύπουλο νόσημα, το οποίο όταν φτάνει σε καταστάσεις, όπως το διαβητικό πόδι δεν μπορεί να γυρίσει πίσω…»

κ. Βραχνός Νικόλαος
«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι πάντα χρήσιμες για τον κόσμο, είναι άκρως ενημερωτικές για μια
μάστιγα, όπως έχει γίνει πια ο διαβήτης και νομίζω ότι πάντα έχει να πάρει κάποιος θετικά στοιχεία ακούγοντας δυο λόγια ουσίας και γύρω από τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Επίσης, ενημερώνεται κανείς για τα μέτρα πρόληψης και καλύτερης καθημερινής διαβίωσης, μαθαίνει ο άνθρωπος με αυτό
το πρόβλημα να ζει αρμονικά. Είμαστε ανοιχτοί σε τέτοιες κινήσεις…»

κ. Συριανός Κωνσταντίνος
«Μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, από τις λίγες βέβαια που γίνονται στο χώρο μας. Εμείς τις υποστηρίζουμε και πρέπει να τις υποστηρίζουμε, ακόμη και σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, έτσι ώστε να ενημερώνεται ο κόσμος και να μην παραπληροφορείται. Επειδή είναι ευαίσθητο το ζήτημα του διαβήτη και απασχολεί πάρα πολύ κόσμο, η ενημέρωση πολλές φορές είναι συγκεχυμένη, γι΄ αυτό πρέπει να γνωρίζουμε ότι η διατροφή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος, όσον αφορά τη σωστή διαχείριση του διαβήτη και χωρίς αυτήν όσο και να προσπαθεί ο θεράποντας ιατρός ενδοκρινολόγος-διαβητολόγος να θεραπεύσει, να βοηθήσει τον ασθενή να διατηρήσει τα επίπεδα της γλυκόζης στα φυσιολογικά επίπεδα, εάν ο ίδιος ο ασθενής δεν είναι συνειδητοποιημένος και ευαισθητοποιημένος όσον αφορά το κομμάτι της διατροφής, δεν πρόκειται ποτέ να ρυθμίσει το σάκχαρό του…»
Στο τέλος της βραδιάς ακολούθησε γεύμα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και δόθηκαν πλούσια δώρα σε όλους τους παρευρισκόμενους. Ο εκδότης-φαρμακοποιός κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος ευχαρίστησε το κοινό με την παρακάτω δήλωση:
«Το περιοδικό μας, 15 χρόνια τώρα, προσπαθεί να συμπληρώσει το έργο του φαρμακοποιού, το λειτούργημα του φαρμακείου μέσα από αυτού του είδους τις εκδηλώσεις, για θέματα που αφορούν τον διαβήτη, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Κάθε δίμηνο, σε μια πόλη έρχεται ο κόσμος και το αγκαλιάζει με την αγάπη του. Ακούει χρήσιμα πράγματα πάνω στη διατροφή και γενικότερα φεύγει ευχαριστημένος, γνωρίζοντας περισσότερα πάνω στην ασθένειά του. Η επιτυχία του περιοδικού μας, οφείλεται στους συναδέλφους φαρμακοποιούς που το στηρίζουν. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ανταποκρίνεται πάντα. Σε αυτόν οφείλεται η επιτυχία του περιοδικού μας και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε…»

Η συμμετοχή στα Επιμορφωτικά Σεμινάρια «Πρόληψη & Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού & Διατροφικές Συνήθειες» είναι εντελώς δωρεάν. Το περιοδικό «Σύμβουλος Υγείας», προσφέρει ξεχωριστές βραδιές, που πάντα ολοκληρώνονται με την προσωπική επαφή του κόσμου με τους επιστήμονες και με έναν πλούσιο μπουφέ με εδέσματα, ειδικά για τους διαβητικούς και πλούσια δώρα περιποίησης.