Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο σε σειρά επιμορφωτικό σεμινάριο «Πρόληψη & Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού & Διατροφικές Συνήθειες», στην Πάτρα. Το περιοδικό «Σύμβουλος Υγείας» σε συνεργασία με την εταιρεία KARABINIS MEDICAL, διοργάνωσαν στην Πάτρα Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα τον Σακχαρώδη Διαβήτη, έχοντας σαν κύριο στόχο τη στήριξη και ενημέρωση των διαβητικών της περιοχής. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Astir Patras Ηotel», το Σάββατο 23 Μαΐου και ώρα 19:00, με την αθρόα συμμετοχή του κόσμου, που προέρχονταν από τον χώρο των φαρμακείων της περιοχής και από το σύλλογο των Διαβητικών Πάτρας «Ζωή Γλυκιά».

Ο «Σύμβουλος Υγείας» ξεκινώντας τα σεμινάρια από την Καλαμάτα, διαπίστωσε την αγάπη του κόσμου σε αυτή την προσπάθεια, γι’ αυτό και με επιτυχία συνεχίστηκαν στο Άργος και στο Λουτράκι. Ιδιαίτερα, στην Πάτρα όμως η παρουσία και το ενδιαφέρον του κόσμου υπήρξε τόσο έντονο όσο ποτέ. Ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί σε θέματα σχετικά με το διαβήτη και να λύσει τις απορίες του, παίρνοντας χρήσιμες συμβουλές από τους γιατρούς-ομιλητές.

Οι ομιλητές τρείς διακεκριμένοι επιστήμονες της πόλης, ο Ιατρός Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος κ. Τσεκούρας Αθανάσιος, ο οποίος υπήρξε και εισηγητής του σεμιναρίου με θέμα: «τον Διαβήτη, αλλά και τους τρόπους πρόληψης και φροντίδας του διαβητικού ποδιού». Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, κ. Κόττικα Ηρώ, η οποία αναφέρθηκε «στη Διατροφική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη» και τέλος, η Ειδική Παθολόγος-Διαβητολόγος κ. Ταλαμπούκα Γεωργία, που έδωσε τις απαραίτητες συμβουλές στους διαβητικούς για «την Αντιμετώπιση του Διαβήτη και τη Διαχείριση των Υπογλυκαιμιών».

Και οι τρείς ομιλητές παρουσίασαν τις ομιλίες τους στο κοινό με απλή και κατανοητή γλώσσα, καλύπτοντας κάθε πτυχή των θεμάτων. Ο κόσμος έφυγε ενθουσιασμένος, αλλά και πλήρως κατατοπισμένος, γνωρίζοντας περισσότερα για το διαβήτη.

Την όμορφη αυτή βραδιά παρακολούθησε και η Πρόεδρος Συλλόγου Διαβητικών Πάτρας κ. Γούλα Βασιλική, μαζί με τα μέλη του συλλόγου και ενθουσιασμένη από την πρωτοβουλία αυτή του περιοδικού να διοργανώσει ένα τέτοια σεμινάριο, απεύθυνε έναν πολύ θερμό χαιρετισμό.
Ο κύκλος των ομιλιών ολοκληρώθηκε με τον Διευθυντή Πωλήσεων Διαγνωστικών Συσκευών της εταιρείας KARABINIS MEDICAL, κ. Στάση Βαγγέλη, ο οποίος ενημέρωσε για τις τεχνικές της σωστής αυτό-μέτρησης του σακχάρου. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας μοίρασαν σε όλο το κοινό δωρεάν μετρητές σακχάρου, ώστε να τους γνωρίσουν.

Οι εταιρείες Παπουτσάνης ABEE και Angelini Pharma Hellas στήριξαν την προσπάθεια του περιοδικού δίνοντας δείγματα προϊόντων τους.
Το περιοδικό «Σύμβουλος Υγείας» προσέφερε στους συμμετέχοντες ένα όμορφο και λάιτ δείπνο, ειδικά φτιαγμένο για διαβητικούς και κατά την έξοδό τους, χάρισε στους παρευρισκόμενους όμορφα δώρα, χρήσιμα για την καθημερινή περιποίηση.
Ο «Σύμβουλος Υγείας» θα συνεχίσει με αμείωτο ενδιαφέρον τα σεμινάρια σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.